Şutka yazdı:
Klarneti çok iyi çalmak başka, çok iyi öğretmek başka bir şeydir. Kimi iyi çalar ama iyi öğretemez, kimi de çok iyi çalamaz ama öğretme konusunda uzmandır. Bu biraz da eğitim formasyonu almakla alakalıdır. Üniversitede eğitim formasyonu almış bir eğitmen karşısındaki öğrencinin kapasite, eğilim ve amacına uygun eğitim programı belirleme ve her öğrenci tipi için ona uyacak bir metod geliştirme deneyimi edinir. Bu nedenle klarnet eğitiminde, öğretecek kişinin hangi ünlü sanatçıya çaldığı değil aldığı eğitim çok daha önemlidir.
size katılıyorum bende bu işin eğitmenini arıyorum her bilen insan öğretemez.Notist bende en başından beri düşünmüşümdür ama benim bütçeme uyucakmı onu düşünüyorum sonuçta ist.da öğrenciyim en uygununu arıyorum ben notist de ne kadar klarnet dersleri veya onun dışında uyugun bildiğiniz yerler varsa arkadaşlar acil yazarsa sevinirim çünkü zaman kaybetmeden devam etmek istiyorum memlekette kurs aldın burdada devam etirmeliyim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...